Mallorca Bezienswaardigheden


Het eiland Mallorca heeft in de loop der eeuwen bezoek gehad van vele volkeren. Dit kun je goed terug zien in de bijzondere gebouwen op het eiland, zoals kastelen, kloosters, kerken en herenhuizen. Op Mallorca vind je veel cultuur, pittoreske vissersdorpen en Spaanse markten.
Het natuurlandschap van Mallorca biedt veel afwisseling; van indrukwekkende druipsteengrotten, gebergten, valleien met boomgaarden, tot baaien met kleine stranden.


Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is een bezoek meer dan waard. In het oude gedeelte van de stad vind je adellijke huizen en sfeervolle straatjes. De stad herbergt ook vele bezienswaardigheden als de middeleeuwse Kathedraal le Seu, het Almudaina Paleis, het Kasteel van Bellver, Plaza Major, de Arabische baden, het Basiliek Sant Francesc, La Llotja en tempelierskapel.

Palma de Mallorca


Grotten op Mallorca

Op Mallorca zijn vele druipsteengrotten te vinden. Niet alle grotten zijn te bezoeken.
De bekenste grotten van Mallorca is het grottenstelsel van Drach. Deze grotten dienden in de Oudheid als toevluchtsoord voor de lokale bevolking bij aanvallen van piraten.
Het grottencomplex van Drach bestaat uit vier enorme ondergrondse zalen en een ondergrondse meer met prachtige stalagmieten en stalactieten. Het meer Lago Martel is het grootste ondergrondse meer van Europa en vernoemd naar zijn ontdekker. Op het meer wordt een concert van klassieke muziek met lichtshow uitgevoerd, waarbij in gondels een strijkkwartet over het meer voorbij komt. De minder toeristische grotten op Mallorca zijn de Coves del Hams, Coves del Drac, Coves des Moro, Coves de l'Alzinaret en Coves de Arta.

Cuevas del Drach


Markten

In de verschillende dorpen van Mallorca kun je naar de markt. Op de meer traditionele markt in Sineu worden vele lokale producten producten verkocht. De markt van Inca is de grootste Spaanse markt op het eiland Mallorca.


Het Klooster Lluc

Dit klooster van Lluc is een belangrijke bedevaartsoord op Mallorca. Het klooster ligt bij het gelijknamige dorp Lluc in het Sierra Tramuntana gebergte. Het is gebouwd in de 17e eeuw. In het klooster vind je de afbeelding van de Zwarte Madonna.

Santuari de Lluc


Torrent de Pareis

De ravijn Torrent de Pareis ligt in Sa Calobra ten noorden van Soller. Je kunt een spectaculaire wandelroute door de kloof ondernemen. Deze eindigt uiteindelijk in zee. Hou er rekening mee dat alleen bij droog weer dit pad kan worden bewandeld. Bij regen loopt de ravijn namelijk onder en verandert het al snel in een rivier.


Formentor

Formentor is een schiereiland in het noordoosten van Mallorca. je vindt hier een prachtige landschap, strand, een vuurtoren en bij helder weer uitzicht op het naastgelegen eiland Menorca.


Het Nationale Park Cabrera

Het eiland Cabrera behoort tot de kleinere eilanden van de Balearen. Het ligt ten zuiden van Mallorca in de Middellandse Zee. Het gehele eiland Cabrera is een beschermd natuurgebied met vele soorten vogels en dieren. Je kunt er wandelingen maken, voornamelijk onder leiding van een gids. Het Nationale Park heeft ook een schitterende onderwaterwereld. Er zijn ook enkele interessante plaatsen op het eiland te bezichtigen, waaronder een oude kasteel aan de kust uit de 14e eeuw, de vuurtoren van Cabrera, het strand Sa Platgeta en meseum. Cabrera is per boot te breiken vanuit de havenplaats Colonia de Sant Jordi.


Klooster van Valldemosa

Real Cartuja is een Kartuizerklooster uit de 14 eeuw. Het kloostercomplex bestaat uit een kerk, bibliotheek, museum en kloostertuinen. Het biedt een mooi uitzicht op het dorpje Valldemosa en de omgeving met olijfbomen.
In de winter van 1838-1839 bracht de beroemde Poolse componist Frederic Chopin zijn vakantie door in het klooster, samen met zijn minnares, de bekende Franse schrijfster George Sand. In deze periode schreef Chopin zijn meesterwerk 'De preludes' en George Sand haar boek 'Winter in Mallorca'.
In de logeerkamer waar Chopin verbleef worden nog diverse manuscripten en de piano van Chopin tentoongesteld. Elk jaar vind er in de maand augustus het Chopinfestival plaats.