Cala d'Or Mallorca


Cala d'Or is een van de bekendste vakantiebestemming van Mallorca en ligt aan de oostkust van Mallorca. De badplaats beschikt over een aantal baaien met kleine, gezellige zandstranden. Dat maakt Cala d'Or zo populair bij gezinnen met kinderen.
Cala d'Or behoort tot de mooiste plekjes van Mallorca. De oostkust van Mallorca is met groene beboste heuvels, blauwe baaien en grillige rotsformaties van een bijzondere schoonheid.

Cala d'Or bestaat uit drie belangrijke gebieden, namelijk het stadscentrum van Cala d'Or, Cala Egos en Cala Ferrera. De badplaats heeft vele kleine, fijne zandstranden waaronder Cala Gran, Cala d'Or, Cala Egos, Cala Es Forti, Cala Serena en Cala Esmeralda. Een mini 'autotrein' rijdt voor de vakantiegangers regelmatig tussen de verschillende resorts en stranden.

Cala D'Or Mallorca


Het centrum van Cala d'Or is deels autovrij en heeft een verscheidenheid aan winkels, bars, terrasjes en restaurants. De restaurants hebben een brede keuze aan internationale keukens. Maar je kunt hier en op de vele terrassen ook heerlijk genieten van Spaanse tapas en lekkernijen. Het stadscentrum is in de zomermaanden zeer levendig, maar rustiger dan de grotere en meer bevolkte vakantieresorts in Majorca.
Ook populair is de jachthaven waar exclusieve jachten en gecharterde boten het hele jaar door aanmeren. De jachthaven ligt ook dichtbij restaurants, bars en terrasjes.

Het merendeel van de huizen, hotels en gebouwen in Cala d'Or zijn in traditioneel Mediterraan wit geschilderd. De huizen zijn voornamelijk in laagbouw. Dit alles maakt dat Cala d'Or tot een mooie en sfeervole vakantiebestemming op Mallorca met een Spaans Mediterrane sfeer.
De vakantievilla's en accommodaties liggen vooral in de buitenwijken. Het centrum is daarvandaan altijd eenvoudig te bereiken te voet, met het toeristentreintje, een taxi of bus.
In de omgeving van Cala d'Or liggen vele akkers en fruitboomgaarden. Aan de noordoost kant van het centrum liggen de villawijken Cala Esmeralda, Cala Ferrera en Cala Serena. Ten zuiden van de jachthaven liggen de wijken Es Forti en Cala Egos.
Cala d'Or ligt ongeveer 45 minuten van de luchthaven Palma Airport. De meest dichtbijgelegen belangrijke stad is Santanyi dat verder landinwaarts ligt. De mooie vissershaven van Porto Petro is slechts een kleine vijf minuten rijden van Cala d'Or en kan ook met de minitrein worden bereikt. De vakantieresorts van Cala d'Or en Cala Egos bevinden zich in de gemeente van Santanyi in het zuidoosten van Majorca. Deze resorts zijn zeer populair bij families en stelletjes.

Excursies, activiteiten en bezienswaardigheden in Cala D'Or

  1. Grotten Drach en Hams: rondleiding door het grottenstelsel en bezoek het ondergrondse meer Lago Martel
  2. Markt Inca, de grootste Spaanse markt op het eiland Mallorca
  3. Het schiereiland Formentor, bekend om haar natuurschoon
  4. Waterpark Aqualand
  5. Marineland, met zeeleeuwen, haaien, pinguÏns, tropische vissen, flamingo's, een vogelpark, reptielenhuis en dolfijnenshow.
  6. Zeiltocht langs de kust van Mallorca met een Catamaran
  7. Duiken
  8. Jeepsafari
  9. De parelfabriek in Manacor: breng een bezoek aan de parelfabriek van Majorca waar je kunt zien hoe deze bijzondere (kunst)parels vervaardigd worden. Manacor is de tweede grootste stad van Mallorca.
  10. Porto Cristo: geniet van de sfeer en loop wat rond in het gezellige haventje.