Mallorca informatie


Geografie van Mallorca

Mallorca ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 250 kilometer ten oosten van het Spaanse vasteland.
Mallorca behoort tot de Spaanse eilandengroep Balearen, samen met Formentera, Ibiza, Menorca en een aantal kleinere eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 3640 vierkante kilometer en is ongeveer 100 kilometer lang en een maximaal 75 kilometer breed.

Mallorca Geografie en kaart


Natuur

Mallorca heeft twee bergketens in het binnenland, namelijk het Tramontanagebergte (Sierra de Tramontana) en het Levantegebergte (Sierra de Levante). Het hoogste punt van Mallorca ligt in het Tramontana gebergte, dit is de Puig Mayor met een hoogte van ongeveer 1.445 meter. Op en rond deze bergen zijn veel bossen te vinden. Tussen de twee bergketens ligt Es Pla, een vruchtbare vlakte met citrusplantages. Vanuit de gebergten lopen diepe ravijnen (torrents) naar de kust. In het binnenland van Mallorca vind je veel subtropische beplanting waaronder citrusbomen, olijfbomen, en amandelbomen. Aan de westkust en de Noordkaap (Cap de Formentor) vind je steile rotsformaties, terwijl de oost- en zuidkust van Mallorca juist vele baaien en stranden heeft.


Het weer en klimaat in Mallorca

Mallorca kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen een warme zomer, met temperatuur die kan oplopen tot boven de 35 graden Celcius, en een zachte, maar wat meer regenachtige winter.

het weer en klimaat in Mallorca


Bezienswaardigheden en activiteiten

In de hoofdstad Palma de Mallorca kun je uitgebreid winkelen en wandelen in het historische centrum met historische gebouwen, smalle straatjes en gezellige terrasjes Palma heeft daarnaast nog een aantal schitterende bezienswaardigheden te bezichtigen, waaronder de kathedraal La Seu uit de dertiende eeuw en het kasteel Castello de Bellver uit de veertiende eeuw.

Verder zijn het klooster La Cartuja in het bergdorp Valldemossa, het klooster van Lluc, de grotten van Drach en de stad Soller met zijn huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw meer dan de moeite waard om te bezoeken. In de grotten van Drach kan je genieten van prachtige druipsteenrotsen en de Lago Martel, het grootste ondergrondse meer van Europa. En er is een show te zien van klassieke muziek met lichteffecten.

Mallorca bezienwaardigheden