Palma de Mallorca


Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca met meer dan 400.000 inwoners. De stad is dichtgebouwd met historische bouwwerken, kerken, paleizen en particiershuizen. Slechts een paar paleizen en patriciërshuizen zijn toegankelijk voor het publiek, waaronder Casa Olei en Casa Oleza. De paleizen stammen uit de 15e en 16e eeuw en zijn gebouwd in Italiaanse stijl.

Palma de Mallorca is een levendige en sfeervolle oude stad. Op de diverse pleinen als Plaza Major, Plaza d'Espania en Plaza del rei Joan Carles I kun je gezellig in een bar of op het terras zitten en genieten van het bruisende centrum van deze stad. Ook de grote jachthaven van Palma is een schitterende plaats om te wandelen en een terrasje te pikken. Aan de Passeign de Borne, de promenade van Palma, vind je vele winkeltjes en luxe boetieken.

Palma de Mallorca


De stad heeft vele bezienwaardigheden zoals de kathedraal La Seu, Castillo Bellver, Almudaina, La Llonja en Basilica de Sant Francesc.
Palma heeft ook nog vele interresante musea. Het Fundacio Pilar i Joan Miro geeft een overzicht van het leven en het werk van de Expressionistische schilder en beeldhouwer Joan Miro. Het Museu Diocesano herbergt religieuze kunstvoorwerpen en het Museu de Mallorca geeft inzicht in de geschiedenis van het eiland Mallorca.


Excursies, activiteiten en bezienswaardigheden in Palma de Mallorca

 1. Palma de Mallorca:
  De hoofdstad Palma de Mallorca heeft een imposante kathedraal, een grote haven, een prachtig authentiek centrum en allerlei musea. In deze prachtige grote stad vind je veel tapasbars, terrasjes, sfeervolle Spaanse restaurants en een groot aanbod aan winkels.
 2. Eiland Tour:
  Er is veel aanbod aan trips over het eiland Mallorca. Dit is een leuke excursie met veel variatie.
 3. Grotten van Drach en Hams:
  Zoek je verkoeling, onderneem dan een excursie naar de Grotten van Drach en Hams. Maak een mooie rondleiding in de prachtige druipsteengrotten van Drach, met het grootste ondergrondse meer van Europa. Bij dit meer wordt een schitterend klassiek concert opgevoerd door een strijkorkest die op gondels langsvaart.
 4. Markt van Inca:
  breng een bezoek aan de oudste markt van Mallorca en de grootste markt van Europa.
 5. Dinershow Son Amar: Tijdens het eten en drinken wordt je vermaakt met zang, dans en theater.
 6. Boottochten langs de indrukwekkende kust van Mallorca. De boot legt daarbij aan op kleine verborgen stranden in prachtige baaien. Op gezette tijden kun je ook een verfrissende duik in zee nemen.
 7. Marineland: Dolfinarium in Costa d'en Blanes.
 8. Diverse kerken, kloosters en kastelen: het kasteel Bellver bij Palma, het klooster van San Salvador, het klooster van Lluch, het Kartuizer klooster in Valldemosa
 9. Aquacity Park: dit park bevindt zich net buiten El Arenal en is met het openbaar vervoer te bereiken. Een leuk uitje met de kinderen
 10. Waterpretparken bij Magaluf en Puerto de Alcudia.
 11. Cabo Formentor: Dit is de meest noordelijk gelegen schiereiland van Mallorca, met een vuurtoren, mooie strand en een indrukwekkende uitzicht op de zee
 12. Natuurreservaat in de buurt van Alcudia
 13. Botanicactus: het grootste botanische cactustuin van Europa bij Ses Salines.
 14. Tocht met een glasbodemboot langs de kust van Mallorca
 15. Markten in San Salvador, Palma, Andraitx en Magaluf
 16. Manacor. Deze plaats is bekend om de productie van kunstparels
 17. Safaripark bij Sa Coma
 18. Natuurpark Puig de Galatzo